Nohejbal

"A" tým - detaily rozhodujícího utkání o postup do I. ligy

18.10.2009 22:22

TJ Spartak Přerov - TJ Start VD Plzeň 3:5

 

            Až třetí zápas musel rozhodnout, který z týmů si příští rok zahraje I. ligu a kdo se bude muset spokojit s nižší soutěží. Očekával se vyrovnaný boj, domácí prostředí hrálo do karet hráčům Přerova.

            Úvod zápasu byl pro plzeňské hráče z říše snů. Nejdřív dvojice Miksan – Holý deklasovala domácí Pavelku s Goldou, pak si Šik se Šváchou rovněž ve dvou setech po třetí v sérii poradili s Miklíkem a Šlézarem. Nadšení hostů však okamžitě utlumily zápasy trojic: stejně hladce nejdřív Pavelka – Doležel – Nadymáček porazili Miksana se Šikem a Giertlem (střídajícím Mayerem), potom si Šlézar s Miklíkem a Goldou doslova pohráli s Holým, Nozarem a Šváchou a za potlesku publika srovnali na 2 : 2. Bylo jasné, že velmi důležitý bude singl, ve kterém opět změřili síly domácí Miklík s Miksanem. První set pro sebe získal přerovský hráč a s plzeňskými ambicemi to bylo nahnuté, pak však hostující Miksan uplatnil letité zkušenosti a nezměrnou bojovností otočil na 2 : 1 ve svůj prospěch. Rovněž hostující trojice Holý – Nozar – Švácha zabojovala a vítězstvím 2 : 0 odčinila hanebný výkon z prvního zápasu. Domácí další trojicí snížili na 3 : 4, ale Šik se Šváchou nepřipustili další komplikace a vítězstvím nad Pavelkou s Goldou rozjásali plzeňskou lavičku.

 

„Bylo to rozhodující utkání se vším všudy – bojovné, s diváckou kulisou i chybami. Na mých svěřencích bylo vidět, že chtějí vyhrát, domácí byli o kousek svázanější a nervóznější. Jako letos už poněkolikáté rozhodly zkušenosti, vždyť náš věkový průměr je kolem 37 let (smích). Pro nás byla celá sezóna velmi úspěšná, postoupit jako nováček je úplný sen. Ještě jednu věc musím zmínit: velice korektní prostředí v přerovské hale a důstojný výkon pánů Spáčila a Beneše v roli rozhodčích,“ řekl spokojený trenér hostů Tomáš Frank.       

 

 

Fotografie z utkání naleznete zde.

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ Start VD Plzeň - Nohejbal TJ Start V.D. Plzeň
Nohejbal
Květná E-414
326 00 Plzeň