Nohejbal

"A" tým - první zápas play-off

14.09.2009 10:41

Start VD Plzeň  -  Modřice B       5 : 3

 

            První zápas play-off v Plzni byl soubojem domácí zkušenosti a hostujícího mládí. V domácích řadách nastoupilo několik exligových matadorů s reprezentačními zkušenostmi, hosté vsadili na bojovnost a mladický elán.

            První dva zápasy poměrně hladce získaly domácí dvojice Holý – Miksan a Šik – Švácha, zvláště první jmenovaná nedala soupeři šanci. Únavu z cesty ze sebe hosté setřepali ve trojicích, nejdřív trio Krejsek – Novotný – Rosenberk přetlačilo domácí sestavu Holý – Švácha – Nozar (Reindl), potom ve třísetové bitvě Dočekal s Malingerem a Žitňákem  udolali domácí trojici Miksan – Mayer – Giertl (Šik) a srovnali na 2 : 2. Velmi důležitý tak byl zápas jednotlivců, v něm ostřílený Miksan povolil hostujícímu Dočekalovi dohromady pouhých sedm bodů a opět strhl vedení na domácí stranu. V následujícím utkání domácí sestava Holý – Švácha – Nozar pestrou a bojovnou hrou zvýšila na 4 : 2, na 4 : 3 snížila druhá modřická trojice Krejsek – Novotný – Rosenberk. Dvojice Holý – Miksan je plzeňskou jistotou a to se potvrdilo i tentokrát, vítězstvím ve dvou setech zajistila Startu úspěšný vstup do série poměrem 5 : 3.  

 

„Byl to hezký nohejbal za pěkného počasí, bohužel se špatným koncem pro nás. My přijeli v šesti a domácím nemohli konkurovat zkušeností, doma však může být vše jinak,“ řekl hostující kapitán Marek Žitňák.

 

„Nebyl to vůbec jednoduchý zápas, hosté hráli velmi dobře, asi opravdu rozhodly naše zkušenosti. My byli stoprocentní ve dvojkách, trojky nám ale pořád „drhnou“. Oproti minulému týdnu jsme příkladně  bojovali, jinak to v play-off ani nejde,“ řekl domácí Jiří Miksan.   

 

Fotky ze zápasu najdete ve fotogalerii "A"-týmu.

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ Start VD Plzeň - Nohejbal TJ Start V.D. Plzeň
Nohejbal
Květná E-414
326 00 Plzeň