Nohejbal

Start VD Plzeň x Solidarita Praha 6:1 - komentář k utkání

04.04.2010 17:08

Start na úvod porazil Solidaritu Praha a úspěšně vykročil do nového soutěžního ročníku 1. ligy.

 

Sobotní slunečné odpoledne přivítalo aktéry zápasu a asi 80 diváků, kteří byli zvědavi jednak na výkon domácích borců a jednak na avizovanou hvězdu Pražanů, Viléma Ungermanna. Šik se Šváchou nepohrdli nabízenou šancí na zisk bodu a poměrně hladce poslali Start do vedení. V druhém sledu nastupující Miksan a Holý svůj part nesehráli příliš dobře a dovolili pražskému celku poprvé a naposledy bodovat.

Také úvodní set klání trojic si připsali hosté a s domácími to nevypadalo dobře. Holého na bloku od druhého dějství vystřídal Stehlík a spolu s Nozarem a Šváchou nakonec připsali druhý bod.

 

Druhé trio Plzeňanů Miksan, Šik a Bořánek vzápětí odskočilo na rozdíl dvou bodů, když dokázalo ve dvou setech porazit sestavu Ungermanna, který je považován za nepsaného krále této disciplíny.

Jednoznačné vítězství Nozara a Stehlíka ve třetí dvojce znamenalo čtvrtý zářez. To už ale hlediště napjatě očekávalo  souboj jednotlivců, kde se utkali v pohledném zápase Miksan a Ungermann. Oba předvedli nasazení, pohyb a celou řadu technických kousků, kterým přihlížející nejednou zatleskali. Domácí lavička se ale  po slibném průběhu hry nechtěla spokojit s již jistou remízou a  lačnila po plném bodovém zisku. Na řadě byli opět Holý s Nozarem a Šváchou, aby ve třech setech vydolovali poslední bod z antuky a stanovili účet zápasu na konečných 6:1.

 

„Dnes jsem byl se hrou celkem spokojen, podali jsme kolektivní výkon. Vítězství samozřejmě těší, ale nepřeceňujeme ho. Solidarita dnes přijela bez dvou smečařů základní sestavy, v odvetě očekávám jiné utkání. Vůbec celá soutěž bude náročná a nebude v ní slabých soupeřů. Musíme proto jít od zápasu k zápasu a na konci uvidíme,“ říká Jiří Miksan.

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ Start VD Plzeň - Nohejbal TJ Start V.D. Plzeň
Nohejbal
Květná E-414
326 00 Plzeň