Nohejbal

TJ Slavoj Český Brod x TJ Start VD Plzeň 4 : 6 - komentář k utkání

11.04.2010 14:39

 

V chladném počasí a za občasného deště se utkali loňský účastník baráže o extraligu Český Brod a letošní nováček soutěže Start Plzeň. Domácí chtěli odčinit prohru z prvního kola ve Zruči, hosté pak potvrdit výhru nad Solidaritou.

            Plzeňáci měli raketový nástup do utkání. Nejprve Miksan s Holým hladce přehráli Cibulku se Sýkorou, pak Šik se Šváchou rovněž ve dvou setech Janíka s Cmíralem. V řadách Startu zavládla spokojenost, což se ihned odrazilo na hře trojic. Jak Šikova formace s Miksanem a Stehlíkem, tak Holý – Nozar – Švácha nezískali ani set a začínalo se od začátku.

            Za tohoto stavu byly důležité zápasy třetích dvojic a jednotlivců. Hostující Stehlík s Nozarem v infarktové koncovce třetího setu přetlačili domácího Kaděru s Vedralem, totéž se nepodařilo Miksanovi, který se musel sklonit před mladým Vedralem.

            Ani odvetné zápasy trojic se nevyvíjely pro hosty dobře. Nejdřív Holého trojice ve třech setech podlehla Cmíralově sestavě, potom nevyšel první set Šikovi s Miksanem a Stehlíkem. Domácí měli na dosah minimálně bod, ale ohromnou bojovností a zkušenostmi se podařilo hostům zápas otočit a srovnat na 4 : 4. O všem musely rozhodnout zápasy dvojic.

            Dvojky se opět ukázaly parádní disciplínou Plzně. Nejdřív Šik se Šváchou hladce porazili Cibulku se Sýkorou, potom prokázali pevné nervy Miksan s Holým a dvakrát 10 : 9 přetlačili Janíka s Cmíralem. Hosté tak mohli slavit výhru 6 : 4 a první místo v tabulce, byť zatím jen po dvou kolech :-)

 

            „Byl to hrozně těžký zápas, soupeř hrál dobře a počasí nepřálo. My vyhráli všechny dvojky, což je super, na druhou stranu máme velké problémy v trojicích, na nich budeme muset zapracovat. Dneska nám přálo štěstí, bylo však podložené naší bojovností. Podali jsme kolektivní výkon, do týmu velice dobře zapadl Petr Stehlík. Vstup do soutěže nám vyšel nad očekávání, ale zůstáváme nohama na zemi, je to jen začátek,“ zhodnotil zápas hostující Miroslav Nozar.      

 

Vyhledávání

Kontakt

TJ Start VD Plzeň - Nohejbal TJ Start V.D. Plzeň
Nohejbal
Květná E-414
326 00 Plzeň